Sport massage

De klassieke massage bedoelt om de “sporter” voor of na het sporten met een groot aantal handgrepen de doorbloeding van de spieren te bevorderen.

Deze behandelingen worden gegeven met blote handen direct op de huid en bestaan uit knedingen, tapotage’s en strijkingen. Uitsluitend op een gezond lichaam. Het kan voorkomen dat na de behandeling de “spierpijn” verergert, maar dat gaat na 1 of 2 dagen weer over.

Ik gebruik hierbij de originele massageolie die ik opwarm in mijn handen. Mocht je traumatische klachten hebben dan raad ik je aan een arts te raadplegen. Ik masseer alleen als je in gezonde toestand verkeert met een spierklacht voor of na het sporten of na een behandeling die voor jou ongewoon is en daardoor spierpijn hebt  (bijv. lang in de tuin gewerkt.).

Ontspannings massage

Deze massage is een lichaamsmassage waarbij de spieren ontspannen met “zachte” hand. Ik gebruik hiervoor opgewarmde etherische massageolie en laat je met ontspannen muziek op de achtergrond genieten van een totale massage van hoofd tot voeten, met blote handen op een onbedekte huid.

Je mag zelf eventueel een CD meenemen van muziek waar je je prettig bij voelt.

Hotstone massage

Heerlijk om te ondergaan. Zoals het woord al aangeeft gebruik ik hiervoor speciale warme stenen van ongeveer 45 graden. Hierdoor kan ik dieper doordringen in het spierweefsel wat de behandeling effectiever maakt en wat ter bevordering is van het afvoeren van afvalstoffen of giftige stoffen uit het lichaam. Het geheel stimuleert de organen en een juiste methode om het lichaam in balans te brengen. De stenen leg ik direct op de huid.

Ik behandel met deze vorm van massage nek, rug, bovenbeen en buik.